Kunstexpositie

De mooie muren van de Sprunk

Expositie Ger-Jan van de Kamp, voorjaar 2017

Gert-Jan van de Kamp (1962) is geboren en getogen in Veghel (N.Br.). Al van jongs af aan is hij bezig geweest met tekenen en schilderen. Begin 2000 is hij hier intensiever mee aan de gang gegaan door diverse cursussen te gaan volgen. Intussen heeft hij ook de opleiding kunstschilderen aan de academie voor schone kunsten in België met succes afgerond.

In het dagelijks leven is Gert-Jan werkzaam als industrial engineer bij een printer fabrikant in het zuiden des lands. Het schilderen vormt volgens hem een mooie balans met het technische en exacte werk waar hij gedurende de dag mee bezig is. Tijdens het schilderen is hij bezig met het doek, de verf en penselen om een nieuw werk te creëren, dit werkt voor hem ontspannend en geeft hem energie. Stoppen is dan ook vaak erg lastig.

Door zelf met schilderkunst bezig te zijn krijgt hij nog meer bewondering voor vele andere hedendaagse schilders maar ook voor de schilders uit de Gouden Eeuw, met Rembrandt als de absolute favoriet.

Momenteel zijn 21 werkstukken van zijn werk te zien in De Sprunk in Koningslust.

De werkstukken zijn hoofdzakelijk portretten. Gezichten van vrouwen, veelal uit andere culturen.  Soms met een ontroerend verhaal.  De ogen van een meisje uit Oost-Europa dat na de tweede wereldoorlog moest aansterken in Zwitserland. Stylistisch is een springtouw aangegeven. Een verhaal dat tegenwoordig ook nog actueel is. Gert-Jan van de Kamp brengt daarmee mensen dichter bij ons.

Website: www.gj-art.nl

E-mail: info@gj-art.nl

 

 

Hoog tijd dus om te komen kijken naar deze boeiende expositie!

Indien U niet tot de vaste bezoekers van de Sprunk behoort, dan kunt U op werkdagen van 10.00 tot 22.00 uur terecht, en op zaterdag en zondag van 10.00-18.00 uur. Aan te raden is van te voren te bellen met de beheerder, Wim van Dommelen, 077 4651320 of 06 25160893. Er kunnen namelijk ruimtes bezet zijn.
Van harte welkom binnen de mooie muren van de Sprunk!